דבר המנכ"לית

עם הרבעון האחרון של שנת 2014 עמותת השתחוויה חוגגת שנתיים של פעילות. הדרך קשה אך ההישגים ממלאים את המצברים של הצוות כולו להמשיך קדימה.
השנה מעבר לקשיים האופייניים להקמת ארגון  התמודדנו עם שאלות מורכבות שעלו עקב  המתיחות רבה שהייתה ועדיין קיימת בחברה הישראלית בין קהילות, חברות שונות.
ובתוך התחושה הלא פשוטה שהרגשנו כולנו המשכנו לפעול למען העצמה קהילתית וחיבור בין אנשים במטרה ליצור חברה סולידארית יותר.
היה שווה כל רגע וזה הזמן לחגוג איתכם את ההצלחות!
שלכם,
יפעת בחר
מייסדת ומנכ"ל
השתחוויה – המקום בו תיאטרון וקולנוע נפגשים עם אנשים (ע"ר)

אז מה היה לנו ברבעון האחרון של 2014?

1. בשיתוף פעולה נפלא עם יוזמת כולאננה של מכון מרחבים הצלחנו ליצור שני מפגשי נשים בין שתי קבוצות תיאטרון קהילתי. קבוצת התיאטרון הקהילתי לנשים יוצאות אתיופיה מיקנעם וקבוצת התיאטרון הקהילתי לנשים בדואיות מכסייפה. בכל מפגש נכחו כ- 50 נשים. המפגש הראשון התקיים ביקנעם ב- 18.11.14 בו הציגו נשות הקבוצה את התרבות האתיופית ולאחר מכן קיימנו סדנת תיאטרון משותפת במטרה למצוא את המכנים המשותפים בין שתי הקבוצות. המפגש השני התקיים בכסייפה ב- 16.12.14 וכבר ניכר שהנשים מחוברות יותר ומעוניינות להעמיק את הקשר האחת עם השנייה. נשות כסייפה הציגו אלמנטים מהתרבות הבדואית ולאחר מכן קיימנו סדנת תיאטרון משותפת שעסקה בקונפליקטים היומיומיים של אישה בחברה מסורתית. נשארנו כולנו עם טעם של עוד.
2. כחלק מתכנית הלימודים שלקבוצת התיאטרון הקהילתי במועצה אזורית יואב יצאה הקבוצה לצפות בהצגה "עד שהמוות יפריד בנינו" בכלא נווה תרצה ב- 23.11.14
מעבר לחוויה הלא שגרתית מעצם הכניסה לבית הכלא והמפגש עם האסירות הקבוצה ניתחה את ההצגה על פי עקרונות התיאטרון הקהילתי והעמיקה את הידע שלה בנושא.
3. לכבוד חג הסיגד קיימה עיריית נתניה אירוע גדול לקהילת יוצאי אתיופיה מהעיר. לנו הייתה הזכות לקחת חלק וההצגה "אינג'רה בפיתה" של קבוצת התיאטרון הקהילתי לנשים יוצאות אתיופיה מיקנעם הציגה בגאון. הצגה זו מול הקהילה האתיופית בנתניה סימנה עבורנו הצלחה נוספת. לפני כשנתיים כשהקבוצה החלה לפעול אחת הנשים אמרה שהחלום שלה הוא ללכת ברחוב ושלא יצחקו עליה. כשנתיים אחרי בדיון בסוף ההצגה נשות הקבוצה עמדו זקופות על הבמה וקראו לאנשים בקהל לצאת מהבית ולא לפחד לעשות בשביל עצמם ולחיות.
4. באותו שבוע הציגה הקבוצה בבית ספר הדסים ביקנעם קטעים מתוך ההצגה מול בני נוער בעיר. החיבור בין הדור המבוגר של יוצאי אתיופיה לבני הנוער בעל חשיבות רבה ודרך ההצגה ניתנת לבני הנוער להכיר ולהיחשף להתמודדויות המבוגרים בקליטה בארץ.
5. אותה קבוצה מיקנעם הציגה בסוכות בפסטיבל נווה יוסף וקצרה הצלחה רבה. הדיון עם הקהל הוכיח שהעובדה שמדובר בנשים מבוגרות אינה מובנת מאליה. אין זה אופייני שנשים מבוגרות יוצאות אתיופיה יצאו מהבית ויתמידו כחלק מקבוצת תיאטרון קהילתי ויסתובבו בארץ עם ההצגה המקורית שיצרו.

יעדים לרבעון הראשון של שנת 2015

1. אנחנו שמחים על הצטרפותן של קבוצות חדשות לעמותת השתחוויה:
קבוצת תיאטרון קהילתי להורים וילדים מנצרת עילית.
קבוצת תיאטרון קהילתי לבעלי צרכים מיוחדים מנתניה.
קבוצת תיאטרון קהילתי לנערות בסיכון מתל אביב.
קבוצת תיאטרון קהילתי לנערות כסייפה.2. הקבוצות הקיימות ימשיכו את פעילותן גם בשנת 2015. לכל קבוצה תכנית ייחודית לה שתמשיך להוביל להעצמה אישית וקהילתית.

3. אחד היעדים הבולטים לשנת 2015 הוא הרחבת מעגלי שיתופי הפעולה שלנו עם ארגונים אחרים. התקיימו פגישות עם תיאטרון אספקלריא, ארגון סטודיו משלך ועמותת ילדים חיים בשלום.

4. יעד נוסף לשנת 2015 הינו הקמת מערך מתנדבים לעמותה. עד היום נעזרנו באנשים קרובים ששמחו לתרום מזמנם וכישרונם. בשנת 2015 נרחיב את קהילת המתנדבים של השתחוויה בתפקידי התנדבות מהנים ובעלי השפעה כאחד.

5. במוצ"ש ה- 17.01.15 בשעה 20:30 תציג קבוצת התיאטרון הקהילתי של מועצה אזורית יואב את ההצגה "באור הזרקור" בבאר טוביה. כולכם מוזמנים. לרכישת כרטיסים 08-8601374 עלות כרטיס 30 ₪.

האנשים שלנו מאחלים לשנה האזרחית החדשה

רותי נובמבר, יו"ר העמותה
לקראת השנה הקרובה, 2015, כולי תקווה שנפח הפעילות של העמותה יגדל. נקווה כי בעזרת יותר משאבים והתעניינות נוכל להפעיל עוד קבוצות ונרבה במפגשים בין החברים השונים ברחבי הארץ.
מי ייתן והשתחוויה תתעצם ותעצים ותפיץ כח ואושר בקרב משתתפיה.
הלוואי ולכולנו תהיה זו שנה שמחה, בריאה ומלאת נחת.
 
יפעת בחר, מייסדת ומנכ"ל העמותה
היעד שלי השנה הוא להצליח לומר בקול רם וברור שישמע למרחוק שהתיאטרון הוא לא מותרות. הוא הכרח. באקלים הנוכחי התיאטרון נתפש עדיין כמותרות. כמשהו לעסוק בו בשעות הפנאי. האתגר הגדול ביותר הוא לשכנע ולהביא אנשים לתובנה כי התיאטרון הוא הכרח חברתי כיוון שיש בו הכוח לשנות. על סדר היום שלנו עומדים תמיד דברים דחופים יותר כמו ביטחון, כלכלה וחוסן קהילתי. התיאטרון ותיאטרון הקהילתי בפרט, הינו כלי  בלתי נפרד בעבודה היומיומית של רבים מאיתנו ליצירת חברה הוגנת וסולידארית.
 
מלי זנזורי, רכזת תחום תיאטרון קהילתי
התקווה שלי זה שהעמותה תוכל להמשיך ואף להרחיב את פעילותיה על מנת שיותר אנשים יחשפו לאפשרות העומדת בפניהם, כיחיד,כקבוצה,כחברה. שיותר אנשים יוכלו להתקדם, להאמין בעצמם וביכולתם, להגשים, לראות את האחר, לתקשר עם הסביבה באופן חיובי וחברתי. התקווה שלי שהעמותה תרחיב את פעילותיה ברחבי הארץ, בפיתוח והשרשת הכלים לתקשורת בונה ונעימה לכל הגילאים. שתמשיך להפגיש קבוצות ממקומות שונים וליצור חיבור. שאמשיך את דרכי בפיתוח והעצמה של העמותה בתחום התיאטרון לכל הגילאים.
סוהיר חט'יב, רכזת תחום תיאטרון קהילתי בחברה הערבית
שנה אזרחית טובה ונפלאה לכולם . שנה רגועה לכל החברות מכל האוכלוסיות.
שנזכה להזדמנויות חדשות להיכר ולקרב את החברות אחת לשנייה. שנה אזרחית חדשה לשינוי חברתי והעצמה אישית וקהילתית.
שנה עשירה בפעילויות והכרות בחברה ערבית לחזק מעמד וביטחון עצמי.

ברוכים הבאים והבאות

סיוון שוורץ, בימאית קבוצת התיאטרון הקהילתי לבעלי צרכים מיוחדים מנתניה.
נידא אזברגה, מדריכה מלווה תכניות תיאטרון קהילתי בכסייפה.

תודה ענקית למתנדבים

לאפרת ספקטור על צילום אירועי העמותה.
לבת גולן על ייעוץ פיתוח תכניות קולנוע קהילתי לבני נוער.
לעו"ד רוני שחר על הליווי המשפטי של העמותה.

הצטרפו אלינו!

אנחנו מרחיבים את מעגל האנשים שלנו.
אם העשייה שלנו מרגשת אותך ואתם רואים בה חשיבות, אתם מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלנו ולהישאר מעודכנים.
אם תפיצו אותו בכלל נהיה אסירי תודה.
לחצו כאן למעבר לדף הפייסבוק ולחיצת LIKE
למעוניינים לתרום אתם מוזמנים לעשות זאת דרך האתר שלנו.
לתרומה לחצו כאן

שמרו איתנו על קשר

נשמח להיות אתכם בקשר
מייל – [email protected]
טלפון – 03-5230676
דואר – האלון 17 ת"ד 6089 אורנית 4481300
אפשרויות נגישות (לחץ כאן לסגירה)