תוך 10 דקות קריאה
תגלי מה עוצר אותך להביא את ההרצאה שלך לקהל שלך
למה את מרגישה קיפאון וחוסר מימוש
ואילו צעדים את יכולה להתחיל לעשות כדי לפרוץ את המעגל ולהתקדם

ידוע שדווקא בתקופות מאתגרות, כמו זו שאנחנו נמצאים בה עכשיו,

מיומנות הפרזנטציה מול קהל היא שתגרום לך לבלוט ולהתקדם.

יש לך את הידע, הניסיון והמסר אך בכל פעם שאת עומדת בפני אנשים הבטן מתהפכת, הפה מתייבש, הקול רועד, הלב דופק בעוצמה והמחשבות מתבלבלות.

זו תחושה כל כך קשה שאת בוחרת להימנע מלדבר בפני אנשים.

עד כאן זו סיטואציה מוכרת ואנחנו גם יודעות מה המשמעויות שלה בקריירה, בעסק ובמימוש האישי.

מה שאת לא יודעת וגם מה שפחות מדברים עליו הוא, שפחד קהל מתחיל עוד הרבה לפני שמגיעים לקהל. פחד הקהל מחלחל לשלבים הראשונים ביותר של הרעיון והכתיבה. כשזו רק את עם עצמך.

בכל פעם שאת משתעשעת עם רעיון ליצור הרצאה חדשה, להכין מצגת לישיבת צוות, להשיק את הסדנה את המופע שאת חולמת עליו, החשש מהמימוש שלהם כבר נמצא שם ולא נותן לך להתקדם ביצירה שלך. את נמצאת במן מצב בינתיים המציאות כפי שהיא והמציאות כפי שהיית רוצה שתהיה. הרעיון והידע שלך עדיין בגדר חלום רחוק.

בדרך כלל מה שקורה הוא שאנחנו עושים אחד מהשניים. או שאנחנו הולכים לקורס עמידה מול קהל ומנסים לטפל בזה.

או שאנחנו כותבים את הסדנה/הרצאה/ פרזנטציה/ מופע שלנו והוא נשאר אצלנו בתיקייה במחשב. אך הדברים שלובים אחד בשני. כמעט בלתי אפשרי להצליח בתהליך הזה כשאחד מהם חסר.

למה?

כי אם כתבת ותכננת את הפרזנטציה שלך אבל אין לי את הכלים להביא אותה לקהל היא בעצם לא קיימת ולא ממומשת והידיעה הזו רק יוצרת תסכול גדול יותר.

מצד שני, אם הלכת לקורס עמידה מול קהל ורכשת כלים לעמוד מול אנשים אבל לא התנסית בחומרים שלך, יש סיכוי גדול שתחושת החשיפה, זה שמדובר במשהו שלך, שאת אמורה להיות בפרונט שלו, יעלו את סף הלחץ והחרדה בחזרה ולא תוכלי להמשיך בתהליך לבסוף תוותרי.

מחקרים מראים שפחד קהל פחד ולדבר מול אנשים נובע מחסמים אישיים וחסמים חברתיים. חשוב שתדעי את זה כי את לא לבד. חשוב להבין שזו תופעה הרבה יותר רחבה ושיש מה לעשות כדי לפרוץ אותה, להחיות ולקדם את החלום שלך והקריירה שלך.

מה את צריכה לעשות כדי לצאת מהלופ הזה ולהתקדם

להכיר ולזהות את המלכודות שבדרך

ידע הוא כוח והידע הוא ממש כלי עבודה במקרה הזה . אם תלמדי על ההתמודדויות שעבור רוב האנשים זה השלב שבו הם עוצרים, יהיו לך הכלים לזהות את המלכודות האלה, לעבור אותן ולהמשיך אל היעד שלך.

לאורך כל התהליך משלב הכתיבה ועד לביצוע תחווי פקפוק עצמי ותחושה שזה לא מספיק טוב וזה יגיע בכל מני צורות. למשל:

  • 1. תתחילי ליצור ולכתוב ותגלי שתוך כדי כתיבה את לא מספיק רהוטה כמו שהיית רוצה או שתרגישי שהנושאים מתבלבלים לך ואת לא יודעת איך לסדר אותם כך שההרצאה תהיה זורמת. מיד כשזה קורה פחד הקהל נכנס לתמונה וגורם לנו לעצור. 
  • זכרי שמאחורי כל הרצאה טובה יש שעות עבודה רבות, טיוטות ושכתובים. כל עוד תמשיכי את בדרך הנכונה.
  • 2. זה באמת מפחיד לצאת לאור עם הרצאה שלך. את נתונה לביקורת של אחרים והפחד מכישלון חזק כל כך. חשבת פעם מה ההבדל בינך לבין מי שעושה את זה? סביר להניח שהם לא יותר חכמים ממך, מעניינים ממך וכשרוניים ממך. ההבדל היחיד הוא שהיה להם האומץ לעשות את זה. נניח שתצלחי את שלב הכתיבה די בקלות. בפעם הראשונה שתעמדי מול אנשים עם ההרצאה שלך, היא כנראה לא תהיה מושלמת. האכזבה כל כך גדולה שכבר לא נשארים לנו משאבים מנטאליים לנסות להרצאה השניה. נדמה לנו שאם ראו אותנו 15 איש או אפילו 300 איש ולא היינו מספיק טובים, זה סוף העולם ונהרסה לנו הקריירה. 
  • זכרי, את תצליחי להרגיש בנוח לדבר מול אנשים ככל שתעשי את זה יותר. לכן חשוב לתרגל ולעשות חזרות וכשתגיעי לקהל בפעם הראשונה נתחי מה לא עבד וממה את לא מרוצה ושפרי לפעם הבאה. ככה ענייני, בלי שיפוטיות וביקורת עצמית.
  • 3. לעיתים אנחנו כל כך רוצים לשדר ביטחון שיכסה על הלחץ, החרדה והתתרגשות שקורה לנו בדיוק ההיפך. אנחנו משדרים ריחוק וחוסר אותנטיות וזה פוגם בהרצאה וביכולת של אנשים להתחבר אלינו. אנחנו נוטים לחשוב שיש איזו פרסונה בימתית שהיא גרסה משודרגת של עצמנו שאנחנו צריכים להגיע אליה מיד בהרצאה הראשונה שלנו. 
  • זכרי, מי שיבוא לשמוע אותך יבוא לשמוע אותך. במלוא מובן המילה. תהיי את וזו לא קלישאה. שתפי בהתרגשות ושזו ההרצאה הראשונה. אנשים יתחברו אלייך ומהרצאה להרצאה תצברי יותר ביטחון ותיבנה הפרסונה שלך על הבמה כמו שאת חולמת להיות.


כשאת נכנסת לתהליך עם ההבנה העמוקה שלו, תוכלי לזהות כשזה קורה לך ולהבין שמדובר בחלק בלתי נפרד מתהליך היצירה ותמשיכי הלאה.

לקפוץ למים! לשחרר אחיזה מהתוכן

מכירה את זה שיש לך הרצאה ופרזנטציה שאת רוצה לקדם ואת כותבת, משכתבת, הולכת לקורס, ועוד קורס, הולכת להרצאה, קוראת עוד ספר בנושא ושוב משכתבת. אם זה המצב אצלך את נמצאת במעגל בלתי נגמר של הכנה. את חושבת שאת בעשייה ושאת מקדמת את ההרצאה שלך אבל זה פחד הקהל שמנהל אותך. הפחד לעבור לשלב הביצוע ולמפגש עם הקהל שלך. כדי לשבור את הלופ הזה צריך לעבוד במקביל על התוכן ועל הביצוע שלו. אנחנו נתלים בתוכן כבחבל הצלה ושוכחים שיש לנו קהל שהגיע לשמוע אותנו ואנחנו רוצים לתקשר איתו. האנשים שהגיעו לשמוע אותנו לא הגיעו כדי שנקיא עליהם את הידע שלנו, הם הגיעו לעבור משהו משמעותי יחד איתנו, להתרגש, להתלהב וליהנות מהרצאה מרתקת וסוחפת.

אם את נמצאת במעגל של הכנה בלתי נגמרת, עביר מיד לשלב הביצוע. קבעי תאריך ביומן לחזרה מול קהל. את ההרצאה תמיד אפשר לשכתב ולשדרג גם אחרי ההרצאה ה-100. האתגר הגדול הוא להגיע לראשונה.

להכין את מפת הדרכים ליצירת הפרזנטציה שלך

הכי גרוע זה להתחיל מדף לבן. דף לבן וריק הוא כמו ים עמוק שקשה להגיע לחוף. לכן שלב התכנון הוא קריטי. תכנני את ההרצאה שלך על כל היבטיה. מהם הנושאים שתדברי עליהם, איך תפתחי אותה, איך תסיימי אותה, באילו אביזרים ודוגמאות תשמשי בכל שלב בהרצאה.

תכון מקדים יצור מפה בה תוכלי ללכת בצעדים קטנים ולהצליח. המפה תמקד אותך לכתוב כל פעם חלק מההרצאה ולהתרכז בו. ככל שתתמידי תראי איך ההרצאה שלך הופכת לממשית וזה יחזק את המוטיבציה שלך להמשיך.

איך אפשר לעשות את כל זה לבד?

מעטים האנשים שמצליחים לעשות את זה ממש ממש בכוחות עצמם, בלי ליווי או יעוץ כלשהו מאנשי מקצוע לאורך הדרך. מעבר להתגברות על פחד הקהל יש פרקטיקות מקצועיות שצריך ללמוד וליישם. זה בסדר שאת לא מצליחה לבד ואם את קוראת את הכתבה הזו כנראה שאת מחפשת פתרון.

 

נעים מאוד, שמי יפעת בחר ואני המייסדת והמנכ"לית של השתחוויה – תיאטרון, קהילה, חברה (ע"ר). בהשתחוויה בכל שנה 400 איש ואישה לומדים להביע את עצמם, לחזק את הביטחון העצמי ואת מיומנויות ההבעה והתקשורת להביא את עצמם לקדמת הבמה בתחומי החיים השונים כמו משפחה, קהילה, השכלה ותעסוקה.

עם שחרורי מהצבא ידעתי שאני רוצה שתהיה לי קריירה משמעותית.

רציתי להקים ארגון שיעזור לאנשים להביע את עצמם אבל הייתי צעירה וחסרת ניסיון ופחדתי לדבר על החזון שלי עם אנשים, פחדתי ליצור ערבי חשיפה, הרצאות, סרטונים, מצגות, כל דבר שיעזור לי להתקדם ולממש את החלום. בתוך תוכי ידעתי שמילים וההפצה שלהן לאנשים רבים הם המפתח להתקדמות. בשלב שכבר לא הייתה ברירה ועמדתי לוותר על החלום ולסגור את השתחוויה, החלטתי שאני נלחמת בפחד הזה ועשיתי הכל כדי לתת לחלום שלי להגיע ליותר ויותר אנשים.

 

יחד איתי צועדת בדרך, מלי זנזורי. מלי היא מומחית לעמידה מול קהל ומנהלת אמנותית ומקצועית בהשתחוויה. גם מלי התגברה על חסמים אישיים וחברתיים כדי להצליח להוביל אנשים מאחורי הקלעים אל קדמת הבמה.

 

יחד, מלי ואני, יצרנו קורס חדש שמלווה אנשים בתהליך יצירת הפרזנטציה משלב הרעיון ועד לביצוע מול קהל. זהו קורס ייחודי שיעבוד גם על החסמים המנטאלים וגם ייתן לך כלים מקצועיים לעמידה מול קהל. זהו קורס דיגיטלי קבוצתי כך שלא תהיי לבד בשום שלב. נעבוד יחד איתך על הכתיבה כך שתהיה לך הרצאה כתובה היטב ומותאמת לאישיות שלך, נעבוד על מיומנויות העמידה מול קהל שלך כדי שתדעי להשתמש במרחב בקול ובגוף שלך.ותוכלי להרגיש משוחררת, נינוחה ובטוחה על הבמה ולהעביר את הידע שלך בצורה מרתקת וסוחפת.

איך אפשר לעשות את זה בקורס דיגיטלי?

אפשר וגם הכרחי וזה החלק הייחודי של הקורס. 

היום עמידה מול קהל היא לא רק פרונטלית היא גם מקוונת וזו מיומנות בפני עצמה. הרבה אנשים שעושים עבודה נפלאה על במה הולכים לאיבוד כשהם צריכים להחזיק קהל אונליין. 

בקורס שבנינו את תעבדי על עמידה מול קהל כל הזמן, תצלמי את עצמך לפי משימות שתקבלי כל שבוע, תלמדי את החולשות והחוזקות שלך תקבלי פידבקים מהמנחה שלך ומהקבוצה. 

כך שתלמדי להיות הכי טובה גם על הבמה וגם אונליין. 

בנוסף, העולם כפי שהכרנו אותו השתנה לגמרי, הבנו שאפשר לחסוך זמן של נסיעות וחיפוש חניה ולנהל את הזמן שלנו בעצמנו. כך שלאורך הקורס תהיה לך הגמישות לעבוד ולהתקדם בזמן שלך ויהיו מפגשי אונליין קבוצתיים ליישום הפרקטיקות שלמדת ותהני מעבודה אחד על אחד עם המנחה שלך. 

בסוף ניפגש כולנו יחד, למפגש פיזי, ליום סיום חגיגי של הקורס בו תציגי את הפרזנטציה שלך ותקבלי עוד כלים להצלחה ולעמידה מול קהל.

אם מצאת את עצמך בין השורות הכתובות כאן, הקורס שלנו בדיוק בשבילך.
בטח יש לך עוד הרבה שאלות: מה בדיוק עושים בקורס? אם יש לי פחד קהל איך אצליח להתגבר עליו? אף פעם לא התנסיתי בכתיבה, איך אצליח עכשיו? כמה זמן הקורס? את כל התשובות תקבלי בשיחת טלפון עם אשת צוות השתחוויה. אנחנו מדברות באופן אישי עם כל מי שמגיעה אלינו ונבדוק יחד אם הקורס שלנו מתאים לך.

עכשיו זה הזמן! הבמה שלך! זה הזמן להירשם לשיחת יעוץ

השתחוויה - תיאטרון, קהילה, חברה (ע"ר) 077-5712883 | [email protected]

אפשרויות נגישות (לחץ כאן לסגירה)